SmulteringBaker Vis større

Smultering baker

19-121

Nytt produkt

Praktisk smultering baker i rustfritt stål

Flere detaljer

1 Artikkel

Ved å kjøpe dette produktet kan du samle opp til 22 lojalitetspoeng. Total handlekurv 22 lojalitetspoeng som kan bli konvertert til en verdikupong på 5 kr.


225 kr inkl. MVA

Mer informasjon

Smultering baker

Former og slipper smultringene rett ned i smultgryta.
Enkelt, raskt og renslig.
Den er også ypperlig til pannekaker.
Bruksanvisning og oppskrifter medfølger.

Røren for smultringene må være myk - rennende, men ikke flytende. Bruk eget skjønn,
dette siden tilsetting av melk, størrelsen på eggene og meltype har innvirkning på konsistensen av røren.

Varm smulten, for steking av smultringene, til 180°C.

For å sjekke om smulten er klar - varm nok - bruk smultringløfteren, eller annet redskap av tre.
Hold denne nede i smulten. Når det bobler opp rundt treredskapet/skaftet - er smulten varm nok - eller bruk et sukkertermometer.

Fyll SmultringBakeren med røre.

Hold SmultringBakeren over smulten, trykk håndtaket ned til smultringen har formet seg,
slipp håndtaket. Gjenta - smultringene skal ikke berøre hverandre. Snu for å få en jevn brunfarge. Sett på rist eller papirhåndkle.

Vedlikehold

SmultringBakeren er lett å rengjøre. Skru av bunnplate, ta ut midtstang og festeklips. Rengjør.

For å montere sammen igjen, sett festeklips i sporene på innsiden av SmultringBakeren Midtstangen
skal gjennom hullene. Skru på bunnplate - kant bøyd nedover .

OPPSKRIFTER

Karis' Smultringer

6 egg

450 g sukker

4 dl melk

4 dl kefir

2,5 dl kremfløte

3 teskjeer hjortetakksalt

1 teskje natron

4 teskje kardemomme

ca. 1300 g hvetemel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk kremfløte stivt. Sikt sammen de tørre ingrediensene i
en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Rør sammen og fyll på SmultringBakeren og stek i smult.

Vanilje Smultringer

280g eller 6 dl hvetemel

200g eller 2,5 dl sukker

2 teskjeer bakepulver

1 teskje salt

1 spiseskje smør

1 teskje vanilje ekstrakt,

eller essens

2 egg

ca. 2 dl melk

Sikt de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett mykt smør,
egg, vanilje og melk. Rør raskt sammen, fyll opp SmultringBakeren, stek så i smult.

Gjær Smultringer

15 stk smultringer

225g eller 4,5 dl hvetemel

¼ teskje salt

2 spiseskjeer sukker

1 spiseskje smør

15g gjær

2 egg

ca. 2,5 dl melk

Sikt mel, sukker og salt sammen. Oppløs gjær i ¾ lunken melk.
Lag hull i midten av melblandingen og tilsett gjær/melk oppløsning, smeltet smør og pisket egg.
Rør til enmyk blanding. Pisk og sett på ett varmt sted for heving (ca 1 ½ til 2 timer).
Pisk igjen og tilsett, om nødvendig litt mer lunken melk for å få en myk,
rennende konsistens. Fyll på SmultringBakeren og stek i smult.

Tilbehør

30 produkter i samme kategori:

Lignende produkter...: